„În fiecare săptămână apare o nouă companie care vrea să îşi deschidă birouri în Bucureşti“

Autor: Bogdan Alecu 11.07.2017

Rata de neocupare în clădirile de birouri din Bucureşti a atins cel mai mic nivel din ultimii 9 ani, de 9,5%, iar tot mai multe companii vor să-şi deschidă birouri în Capitală, pornind de la Amazon la General Motors, care a deschis la începutul anului un centru de servicii în proiectul Green Court din din nordul Bucureştiului.

„Segmentul pieţei clădirilor de birouri din România continuă să crească, iar cererea din partea unor clienţi existenţi sau nou intraţi pe această piaţă înregistrează, de asemenea, un trend ascendent. Avem o creştere importantă şi sănătoasă în ceea ce priveşte rata de ocupare, iar alte zone ale capitalei au beneficiat şi ele de apariţia a noi clădiri de birouri. În fiecare săptă­mâ­nă apare o nouă companie care vrea să îşi deschidă birouri în Bucureşti“, a su­bliniat Florin Furdui, Country Manager al Portland Trust în România. Printre companiile care caută în prezent birouri se numără şi gigantul american Amazon, care vrea să închirieze 10.000 mp de birouri şi discută cu cei de la Globalworth.

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust se apropie de o rată de ocupare de 80% în clădirile A şi B din cadrul complexului Oregon Park, construcţii care reprezintă prima fază a dezvoltării proiectului de birouri din zona Barbu Văcărescu din Capitală. Prima companie care a devenit oficial chiriaş al clădirii B din Oregon Park este Kambi, furnizor de servicii premium de pariuri sportive la cheie pentru operatorii B2C, iar lista este completată Markant AG, compania elveţiană ce oferă servicii de intermediere între retaileri şi producătorii din industria alimentară, şi Euler Hermes, parte a Allianz Group, unul dintre cei mai mari asigurători la nivel mondial.