Rusia ameninţă cu sancţiuni simetrice împotriva Statelor Unite

Autor: Mihai Draghici 11.07.2017

"Analizăm posibilitatea unor măsuri specifice. Nu cred că trebuie discutate public (...). Dar situaţia este revoltătoare. Cred că este ruşinos că o ţară mare precum Statele Unite, promotor al drepturilor omului, lasă situaţia nerezolvată", a precizat Lavrov.

Avertismentul Rusiei intervine la doar câteva zile după ce preşedintele Vladimir Putin a avut prima întrevedere cu omologul său american, Donald Trump.

La sfârşitul anului 2016, Administraţia Barack Obama a adoptat o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza presupuselor ingerinţe în scrutinul prezidenţial care a avut ca rezultat victoria lui Donald Trump. Fosta Administraţie de la Washington a dispus expulzarea a 35 de angajaţi ai Ambasadei Rusiei şi ai Consulatului rus din San Francisco, precum şi închiderea a două proprietăţi ale statului rus din statele New York şi Maryland.

Răbdarea Rusiei se apropie de sfârşit în legătură cu decizia Statelor Unite de a pune sub sechestru proprietăţi diplomatice ruse, a avertizat recent Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.