Răspunsul lui Liviu Dragnea, întrebat despre impozitul pe cifra de afaceri: Nu comentez. Premierul când vorbeşte cam ştie

Autor: Cătălina Mănoiu 14.07.2017

„Nu ştiu ce a declarat premierul şi din moment ce nu ştiu nu vreau să comentez pentru că pot fi nuanţe, dar vom discuta luni în coaliţie”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, solicitat să comenteze declaraţia lui Mihai Tudose legată de renunţarea la impozitul pe cifra de afaceri.

Liviu Dragnea a subliniat că, în prezent, există un impozit pe cifra de afaceri de 1% pentru afacerile sub 500.000 de euro şi acesta va fi păstrat.

„Vreau să le transmit acelor oameni de afaceri că nu se renunţă la ea, pentru că au primit-o foarte bine şi sunt foarte mulţumiţi, pentru că 1% pe cifra de afaceri înseamnă cam 6% impozit pe profit, ceea ce cred că le convine. Nu se renunţă la impozitul pe cifra de afaceri la afacerile sub 500.000 de euro. Este un bun câştigat de către mediul de afaceri care trebuie păstrat”, a spus Dragnea.

Dragnea a spus că nu a primit nicio simulare legată de impozitul pe cifra de afaceri, însă, dacă premierul le prezintă în şedinţa de coaliţie şi sunt argumente în favoarea susţinerii poziţiei Guvernului, PSD o va susţine.

Întrebat dacă i se pare corect că premierul a anunţat în spaţiul public că renunţă la impozitul pe cifra de afaceri înainte ca decizia să fie luată în interiorul coaliţiei, Dragnea a afirmat că „în mod firesc cel care trebuie să anunţe primul este primul ministru pentru că el conduce Guvernul”.

„Aici nu se pune problema de corectitudine sau incorectitudine. Mie mi se pare foarte important că premierul Tudose când vorbeşte cam ştie ce vorbeşte, deci dacă face o afirmaţie înseamnă că este bazată pe o analiză şi în mod firesc cel care trebuie să anunţe primul este primul ministru pentru că el conduce Guvernul şi el conduce actul de guvernare”, a răspuns Dragnea.