Producătorul de acoperişuri Final Distribution speră ca exporturile să ajungă la 15% din business

Autor: Alina-Elena Vasiliu 17.07.2017

Anul trecut, Final Distribution a investit 350.000 de euro în dezvoltarea unui depozit pe 1.000 mp în Băicoi.



Producătorul şi impor­tato­rul de sisteme pentru aco­pe­rişuri Final Distribution din Băicoi vrea să ajungă la o pondere de 15% a exporturilor în cifra de afaceri. În 2016, compania a avut un business de peste 25 de mil. lei (5,6 mil. euro) şi profit de aproxi­mativ 450.000 de lei. Pentru acest an, şi-a bugetat un avans al afa­cerilor de 15%, până la aproape 30 mil. lei. Astfel, exporturile ar repre­zenta aproape 4,5 mil. lei, adică circa un milion de euro.

„Anul acesta a însemnat intrarea cu adevărat pe pieţele europene prin semnarea unor noi parteneriate în Polonia, Slovenia, Austria. Aceste contracte ne dau certitudini pentru atingerea a cel puţin 15% din cifra de afaceri numai din export“, spune Dan Mircescu, omul de afaceri care controlează Final Distribution.

Compania mai livrează şi în Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova. Anul trecut, producătorul a livrat aproximativ 300.000 de metri pătraţi de învelitori realizate în fabrica din Băicoi. Firma are 64 de salariaţi.

„Produsele noastre au fost utilizate în principal pentru acoperirea construcţiilor noi din domeniul rezidenţial, însă avem produse în portofoliu care se pretează şi renovărilor. Avem un portofoliu echilibrat de produse şi am finalizat cele mai multe dintre investiţiile din anii trecuţi. Toate acestea ne fac să credem că în 2017 vom putea marca o creştere de 15% a cifrei de afaceri“, mai spune Dan Mircescu.