Un român plecat din ţară acum 20 de ani preia conducerea brandului de lux Stefano Ricci în America de Nord

Autor: Cristina Roşca 17.07.2017

Julian Balea a plecat să studieze în SUA acum circa două decenii.



Românul Julian Balea a preluat în urmă cu mai puţin de o lună poziţia de managing director pentru America de Nord în cadrul companiei Stefano Ricci, unul dintre cele mai scumpe branduri de lux pentru bărbaţi din lume. Executivul lucrează pentru această companie de mai bine de un deceniu, perioadă în care a ocupat poziţii precum cele de manager wholesale şi director de vânzări pentru America de Nord.

Julian Balea afirmă că din noua poziţie, pe lângă administrarea vânzărilor de retail, el se va ocupa şi de centrul de distribuţie, va implementa noi proceduri pentru a susţine o evoluţie mai bună a vânzărilor (retail şi angro). Mai mult, va căuta noi oportunităţi de dezvoltare şi expansiune. „Tot eu mă voi ocupa şi de extinderea în America Centrală şi de Sud“, spune executivul.

Julian Balea a plecat să studieze în SUA acum circa două decenii şi după ce a lucrat ca barman şi vânzător de magazin, a ajuns astăzi să fie managing director pentru America de Nord în cadrul Stefano Ricci, unul dintre cele mai scumpe branduri de lux din lume. Executivul de origine română lucrează astfel cu peste 100 de magazine multibrand, monobrand şi de tip department store, administrând un business de peste