City Insurance şi-a propus să intre în top cinci asigurători în 2017 cu o creştere a subscrierilor de 15-20%

Autor: Anelis Baciu 17.07.2017

City Insurance a intrat în redresare financiară în primăvara anului 2016 şi a stat sub acest mecanism până în primavara acestui an, după ce ASF a constat că planul de redresare a fost un eşec.



City Insurance, companie cu o situaţie financiară incertă, şi-a propus să-şi crească afacerile cu 15-20% în acest an şi să intre în top cinci asigurători din piaţa locală, potrivit informaţiilor publicate în raportul anual. În plus, asigurătorul intenţionează să-şi extindă implicarea în sfera socială, dar şi să-şi diversifice portofoliul de asigurări prin subscrierea de noi tipuri de poliţe.

La finalul anului trecut, City Insurance se clasa pe locul şase în clasamentul companiilor de asigurări generale, după Euroins, cu prime brute subscrise de 789,6 milioane de lei şi o cotă de piaţă de 10,2%. Afacerile City au crescut accelerat anul trecut, cu 57% faţă de 2015, deşi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a impus asigurătorului un prag de 376 milioane de lei, ca urmare a problemelor financiare cu care se confruntă.

Cea mai mare parte a primelor brute subscrise de City anul trecut, 93%, echivalentul a 733 milioane de lei, a venit de pe piaţa locală, în timp ce subscrierile pe piaţa din Grecia au însumat 52 milioane de lei (6,71%), iar cele în Italia au cumulat 3,9 milioane de lei. Doar afacerile din România au crescut în 2016. În Grecia, compania a înregistrat o reducere cu 28% a primelor brute subscrise, în timp ce subscrierile pe piaţa din Italia s-au contractat cu 33%. Pe piaţa din Grecia, City vinde în special asigurări auto obligatorii, în timp ce în Italia era cunoscută în principal pentru vânzarea de asigurări de garanţii. Companiei i s-a interzis însă anul trecut de către ASF vânzarea de poliţe de garanţii.