Transalpina, acoperită de un strat subţire de zăpadă; drumarii intervin să cureţe şoseaua

Autor: Loredana Ficiu 17.07.2017

Pe Transalpina, în judeţul Gorj, a căzut grindină şi lapoviţă, duminică, iar drumarii au intervenit cu clorură de calciu pentru a evita formarea gheţuşului. Şoferii care nu au maşinile echipate de iarnă sunt sfătuiţi să aştepte până când echipajele de deszăpezire vor curăţa carosabilul de zăpadă.

Un strat subţire de zăpadă s-a aşternut pe DN 67 C, Transalpina, în zona Rânca, iar drumarii intervin pentru curăţarea carosabilului. Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că se intervine cu clorură de calciu pentru evitarea formării gheţii pe carosabil.

„Din cauza schimbării bruşte a temperaturii, sub 4 grade Celsius, pe DN 67 C, Transalpina, între kilometri 34-37, s-au înregistrat căderi de grindină şi lapoviţă. Angajaţii Districtului Rânca au intervenit cu clorură de calciu pentru a evita formarea gheţuşului pe drum. Sfătuim conducătorii auto surprinşi cu autovehiculele neechipate de iarnă să rămână opriţi pe marginea părţii carosabile până când condiţiile meteo permit reluarea călătoriei”, a declarat Cristi Tudor, reprezentantul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu.

Acesta a mai spus că în zonă a căzut grindină abundent, „încât se făcuse de aproape 10 centimetri pe drum”.

„Am fost nevoiţi să dăm cu clorură, ca iarna. Nu a mai fost nevoie să dăm cu lama. Jandarmii montani ne-au anunţat imediat, erau în patrulare”, a mai spus şeful SDN Târgu-Jiu.

Judeţul Gorj se află până luni, la ora 03.00, sub informare meteorologică de instabilitate atmosferică, ploi moderate cantitativ, fiind anunţate şi averse torenţiale, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.