ZF Live. Dorin Bodea, managing partener al Result Development: Doar 13% din angajaţi se implică total la locul de muncă

Autor: Alex Ciutacu 18.07.2017

Dorin Bodea, director general al companiei de consultanţă în resurse umane  Result Development şi autor al cărţii „Cine sunt eu?“, spune că nouă din zece manageri, nu doar români, se consideră top-per­for­meri şi cred că doar ei muncesc în companie.

„Asta ne împiedică să construim ceva valoros. Faptul că ne considerăm superiori şi trăim într-o cul­tu­ră unde toţi se cred la fel ne împiedică să cola­borăm cu ceilalţi. Celălalt este văzut ca un potenţial sus­pect. Încrederea aparentă este de faţadă. Acest lucru este des întâlnit în organizaţiile de astăzi şi duce la o statistică îngrijorătoare. Doar 13% din angajaţi se implică total la locul de muncă, iar ceilalţi 87% nu se implică“, a declarat Dorin Bodea în cadrul emi­siunii de business ZF Live.

Dorin Bodea susţine că în urma unor analize, efec­tuate pe un grup de oameni cu studii superioare, reiese că succesul în viziunea majorităţii presupune o doză de necinste, cinism, nerespectarea totală sau par­ţială a regulilor şi principii necinstite.