Acţionarii hotelului-restaurant La Castel din Iaşi investesc 1 milion de euro în triplarea numărului de locuri de cazare

Autor: Georgiana Mihalache 18.07.2017

Robert Rădeanu, unul dintre acţionarii afacerii La Castel, un hotel-restaurant situat la şap­te kilometri de oraşul Iaşi, înfiinţat în urmă cu şap­te ani, estimează o creştere a cifrei de afa­ceri cu 13% anul acesta, până la 3,5 mil. de euro, şi plă­nu­ieşte triplarea numărului de locuri de cazare.

„Noi plănuim ca în viitorul apro­piat, în februarie anul viitor să ne tri­plăm capacitatea de cazare. Vom avea undeva la 85-90 de ca­mere şi o zonă special amenajată pentru bi­rouri, iar investiţia va fi de un milion de euro“, a declarat Robert Rădeanu, unul dintre acţio­nari şi fiul celor care au pus pe pi­cioare afacerea.

El a identificat şi un obstacol pe care îl în­tâl­neşte în piaţă, dat de lipsa forţei de muncă din domeniu. „Obstacolul cel mai mare este forţa de mun­că necalificată, neprofesionistă. Dacă ai avea nişte oameni serioşi, care au o menta­lita­te bună, cu siguranţă am fi mult mai departe. Investim în ei, în cursuri. Cel puţin o dată pe an che­măm pe cineva de la Bucureşti să îi rean­tre­neze“, a spus Robert Rădeanu.