Gabriela Firea: Doresc transformarea Romexpo în sală multifuncţională de spectacole

Ziarul Financiar 19.07.2017

În acest sens, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de miercuri, transmiterea unei solicitări către Guvernul României pentru ca acesta să emită o hotărâre pentru transmiterea imobilului situat în Bulevardul Mărăşti, nr. 65-67, din domeniul public al statului şi administrarea RAAPPS, în administrarea CGMB, pentru realizarea unei zone unde să se organizeze activităţi culturale, educative şi sportive.

„Primaria Capitalei intenţionează ca, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, cu care a semnat deja un protocol în acest sens, sa reamenajeze pavilionul central al Romexpo şi să-l transforme într-o sală de spectacole modernă, multifuncţională, de mare capacitate, care să poată găzdui, în condiţii decente, competiţii sportive, concerte. În acest sens, am iniţiat un proiect de hotărâre prin care vom solicita Guvernului să treacă din administrarea RAAPPS – SAIFI în cea a Consiliului General al Capitalei terenul în suprafaţă de 31 de hectare, situat pe Bulevardul Mărăşti nr. 65-67, pe care este amplasat complexul expoziţional Romexpo”.

Conform reprezentanţilor Municipalităţii, proiectul a fost iniţiat în condiţiile în care Capitala înregistrează un deficit major de spaţii necesare activităţilor culturale, educative şi sportive.