Profesor la Harvard: România trebuie să investească în educaţie dacă aspiră la un loc bun în Europa

Autor: Iulian Anghel 20.07.2017

Steve Jarding, profesor de politici publice la Universitatea Harvard, a explicat că doar printr-o investiţie serioasă în educaţie România poate aspira la un loc bun în rândul ţărilor europene, acesta precizând că niciodată nu se poate spune că banii oferiţi învăţământului sunt suficienţi.

„Dacă vrei ca România să obţină un loc fruntaş nu numai în Europa, ci în toată lumea, iar România are o incredibilă resursă umană, trebuie să investeşti în educaţie. Trebuie să le dai tinerilor şansa de a-şi găsi potenţialul. De foarte mult timp, cred că nu există ceva ce mintea şi spiritul uman nu pot face.(...) Am avut la Harvard studenţi români care au excelat pe domeniile lor, dar nu este vorba doar despre sistemul de educaţie, ci şi de individul care vrea să facă bine. Sfatul meu este că nu poţi investi niciodată suficient în educaţie“, a declarat Steve Jarding, profesor de politici publice la Harvard University.

Aflat în România, unde predă cursanţilor din cadrul programului Aspire Academy, Steve Jarding a oferit câteva sfaturi cu privire la îmbunătăţirea sistemului educaţional de la noi din ţară.

„Cred că există mult talent în această ţară, în special în rândul tinerilor, care, probabil nu au fost apreciaţi suficient. Dar, haideţi să aducem împreună toate aceste minţi luminate şi să le oferim programe cu care ei pot construi, cum ar fi tehnici de leadership, tehnici de comunicare, orice ar fi, să încercăm să le deschidem nişte uşi şi să le oferim oportunitatea de a ajunge la întregul lor potenţial. Românii ar trebui să fie foarte mândri de ceea ce acest grup reuşeşte să facă. Le spun tot timpul că viitorul conducător în România sau în întreaga lume ar putea fi chiar în această sală de curs. Iubesc scopurile voastre, inspiraţia voastră şi faptul că voi conştientizaţi responsabilitatea faţă de societate şi faţă de ţară“, a explicat profesorul Steve Jarding.