Distribuitorul IT Veracomp: Primul semestru ne-a adus o creştere de peste 5% a veniturilor. Cele mai solicitate servicii sunt pe segmentul soluţiilor de securitate cibernetică

Autor: Ioana Nita 24.07.2017

În 2016 compania a înregistrat afaceri de 25 milioane lei, aproape în stagnare faţă de 2015.



Compania Veracomp Europe SRL, parte a grupului polonez cu acelaşi nume specializat în distribuţia de echipamente şi soluţii IT, a avut în prima jumătate a acestui an venituri cu circa 5-10% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, toate brandurile din portofoliu înregistrând creşteri. 

„În primul semestrul al acestui an, am înregistrat o creştere a vânzărilor de circa 5-10% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, pe toate brandurile existente în portofoliu. Tot comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se remarcă o creştere a ciclului de vânzare pe segmentul de soluţii”, a declarat pentru ZF Cătălin Matei, fondatorul şi directorul executiv al Veracomp Europe. Anul trecut compania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 25, 2 milioane lei (5,6 milioane euro), în scădere uşoară - 1,1% - comparativ cu 2015, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Aceasta este prima dată în ultimii cinci ani când afacerile stagnează la pragul de 25 milioane lei, după ce în anii anteriori ritmul de creştere a fost foarte alert - între 30 şi 80%. Cea mai mare creştere a fost înregistrată în 2014, când afacerile companiei au urcat la 16,2 milioane lei, de la 9,1 milioane lei în anul anterior.