Rectorul ASE: „Vrem să creştem numărul de locuri la cibernetică. Şapte elevi s-au bătut pe un loc“

Autor: Mihaela Pascari 24.07.2017

Peste 9.000 de absolvenţi de bacalaureat s-au înscris anul acesta la examenul de admitere din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) pentru a obţine unul dintre cele 5.503 locuri scoase la bătaie de către instituţie.

În medie, concurenţa pentru cele 5.503 locuri (dintre care 2.719 locuri la buget şi 2.784 cu taxă) a fost de 1,6 candidaţi/loc, în timp ce pentru locurile finanţate de la bugetul de stat a fost dublă, de 3,4 candidaţi/loc.

Cibernetica Economică a fost şi anul acesta specializarea preferată de cei mai mulţi dintre absolvenţii de bacalaureat, cu o concurenţă de 7,29 de candidaţi pe un loc la buget, iar Nicolae Istudor, rectorul ASE, spune că anul viitor vrea să crească numărul locurilor pentru tinerii care vor opta pentru Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică.

„La Cibernetică am avut şi în anii trecuţi concurenţă, la fel va fi şi pe viitor. Încercăm să evaluăm resursele tehnice şi umane pentru a creşte numărul de locuri la acreditare, în martie 2018. Dorim să asigurăm baza tehnică şi cea umană pentru a putea creşte numărul de locuri“, a spus Nicolae Istudor, rectorul ASE.