Victoria lui Trump îmbogăţeşte Wall Street-ul: Cât au câştigat doi dintre cei mai mari bancheri de pe urma lui Donald Trump

Autor: Alex Ciutacu 24.07.2017

Jamie Dimon, CEO al JP Morgan Chase, şi Lloyd Blankfein de la Goldman Sachs, au câştigat  peste 314 milioane de dolari împreună, ca efect al schimbărilor fiscale făcute de administraţia Trump, potrivit Financial Times.

După victoria lui Donald Trump, din 9 noiembrie 2016, acţiunile au explodat în Statele Unite. Preţul acţiunilor la Goldman a crescut cu 24% în ultimele şapte săptămâni ale anului 2016.

Pe de altă parte, preţul acţiunilor Deutsche Bank a scăzut în aceeaşi perioadă cu 23.5%, generând o pierdere de 4.5 milioane de dolari pentru CEO-ul John Cryan.

Jamie Diamon a fost cel mai bine plătit bancher din lume pentru al doilea an consecutiv, având un venit de 28.2 milioane de dolari pe an plus bonusuri şi contribuţii la fonduri de pensie.

Pe locul doi s-a situat James Gorman de la Morgan Stanley, cu un venit de 22.5 milioane de dolari, urmat de Lloyd Blankfein cu 22.3 milioane de dolari.

Veniturile directorului Băncii Americane, Brian Moynihan, au crescut cu 23%, acestea ajungând acum la 20 de milioane de dolari pe an.

Venitul mediu al unui bancher din Europa este de 8.5 milioane de dolari.

Cel mai prost plătit CEO a fost al lui Jean-Laurent Bonnafe din partea BNP Paribas, cu un venit de 4.5 milioane de dolari.