Ping-pong cu programul de guvernare: Secretarul general al PSD spune că taxa de solidaritate nu va fi introdusă, pentru că efectele economice sunt mai mici decât cele de imagine

Autor: Liviu Dadacus 24.07.2017

Întrebat dacă a fost luată o decizie politică în privinţa taxei de solidaritate, Neacşu a răspuns: „După cum aţi fost informaţi, s-a discutat săptămâna trecută în coaliţie. Din câte ştiu, nu sunt finalizate întru totul toate măsurătorile pe care le-am cerut referitor la impactul pe care introducerea unei astfel de taxe ar putea să îl aibă. Eu opinez că mai degrabă nu va fi introdusă taxa pe solidaritate”.

Neacşu a subliniat că aceasta este opinia sa personală.

„Este opinia mea personală în acest moment. Am văzut câteva dintre simulările făcute. După părerea mea efectele economice ale măsurii respective sunt mult mai mici faţă de impactul pe care l-ar avea din punct de vedere al imaginii”, a admis Neacşu.

Întrebat dacă PSD are în vedere o impozitare în trepte a veniturilor, Neacşu a răspuns: „Nu neapărat. Şi oricum acest lucru nu se poate face în niciun fel în economia românească dacă nu are loc o globalizare a veniturilor. Deci nu în perspectiva imediată”.