S-au publicat normele metodologice pentru cei care vor să-şi promoveze compania în străinătate

Ziarul Financiar 25.07.2017

Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat astăzi, 27 iulie 2017, normele metodologice ale Programului de internaţionalizare a companiilor româneşti  în Monitorul Oficial, conform celui mai recent comunicat.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 8/2017 privind lansarea in cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a Programului de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020 s-au publicat în Monitorul Oficial nr. 597, de astăzi 25 iulie 2017 şi pot fi studiate urmând link-ul:

http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fidâMS43NjE2OTQ5NDgwMDVFKzMw

Programul urmăreşte: promovarea produselor şi serviciilor IMM-urilor romaneşti pe pieţele externe, stimularea comunicării şi a parteneriatului în afaceri, în vederea internaţionalizării; pregătirea întreprinzătorilor în domeniul tehnicilor de promovare a produselor şi serviciilor.

Alocaţia financiară nerambursabilă este în cuantum de maximum 50.000 de lei/beneficiar/an, reprezentând maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile. Pentru 2017, se estimează finanţarea unui număr de minim 100 de IMM-uri romaneşti.

Prin program se finanţează: participări individuale la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu, participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate, crearea identităţii vizuale a unui IMM, realizarea unui site pe Internet/aplicaţie pentru mobil, pentru  prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate, în limba română şi limba engleză/altă limbă de circulaţie internaţională; participări ale angajaţilor la cursuri de pregătire, în ţară şi/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi pieţe; analize şi studii de piaţă; alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării.

Data de la care se pot depune aplicaţiile în Program este 31 iulie, începând cu orele 10.00, iar sistemul de aplicaţii va fi deschis până vineri 4 august, orele 20.00. Acordarea finanţării se realizează în baza criteriului “primul venit- primul servit”, în limita bugetului. Bugetul pentru anul 2017 este de 5 milioane de lei.

Urmăriţi pagina www.aippimm.ro secţiunea Noutăţi pentru detalii şi descărcarea formularului de înscriere în program.