În cursa după 40.000 de euro: Ce organizaţii vor fi desemnate să gestioneze banii europeni din liniile de finanţare Diaspora Start-Up

Autor: Mihaela Pascari 27.07.2017

Românii care au domiciliul în străinătate de cel puţin 12 luni şi doresc să-şi înfiinţeze o afacere în România pot accesa ajutorul în valoare de 40.000 de euro prin intermediul administratorilor Diaspora Start-Up.



Aproape 2.000 de români plecaţi în străinătate sunt aşteptaţi în 32 de organizaţii aprobate să gestioneze 76 milioane de euro prin programul Diaspora Start-Up, prin care pot primi 40.000 de euro pentru lansarea propriei afaceri în România. Astfel, românii care au domiciliul în străinătate de cel puţin 12 luni şi doresc să-şi înfiinţeze o afacere în România pot accesa ajutorul în valoare de 40.000 de euro prin intermediul administratorilor, care vor oferi şi programe de formare antreprenorială. Unul dintre proiectele aprobate pentru gestionarea banilor europeni din liniile de finanţare Diaspora Start-Up este iniţiat de Asociaţia pentru Promovarea Afacerilor în România (APPAR) şi Fundaţia LAMllieni din Târgu-Secuiesc şi este dedicat românilor din Ungaria. Prin intermediul proiectului vor fi finanţate 32 de întreprinderi. „Proiectul va sprijini 260 de români cu reşedinţa sau domiciliul în regiunile Centru sau Nord-Vest, având simultan domiciliul sau rezidenţa în Ungaria. Persoanele selectate vor participa în cadrul unui program de formare antreprenorială derulat online. Cei care vor finaliza cursul îşi vor putea înscrie planul de afaceri la concursul de planuri de afaceri pentru a obţine sprijinul financiar“, a spus Timea Nagy, reprezentanta proiectului „40.000 de motive să devii antreprenor în România“. Valoarea totală a proiectului este de 9,1 milioane de lei şi vizează încurajarea antreprenoriatului prin susţinerea a 32 de întreprinderi cu profil nonagricol în regiunile Centru şi Nord-Vest.