Ministerul Agriculturii ascunde numele producătorilor din industria alimentară care practică un dublu standard

Autor: Roana Rotaru 28.07.2017

♦ Radu Timiş, proprietarul Cris-Tim: „Trebuie spus cu subiect şi predicat numele producătorului. Nu poţi să incriminezi pe toată lumea”

Radu Timiş, proprietarul Cris-Tim, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, spune că reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) ar trebui să dea publicităţii numele producătorilor de preparate din carne care aduc pe piaţa din România produse de o calitate diferită faţă de ceea ce vând în ţările din Europa de Vest, explicând că păstrarea anonimatului în această privinţă îi incrimi­nează pe toţi jucătorii din industria cărnii. 

Zilele trecut, MADR a publicat rezultatele unei studiu comparativ privind existenţa unui dublu standard între produsele alimentare comercializate în România şi aceleaşi produse din Olanda, Germania şi Belgia, un studiu care a arătat că există diferenţe privind ingredientele şi declaraţiile nutriţionale în cazul a nouă produse, dintr-un total de 29 de produse analizate. Reprezentanţii MADR, prin instituţiile de control din subordine, nu au precizat însă numele produselor sau ale producătorilor, dar a spus că este vorba despre parizer, şuncă, cârnaţi, cremvurşti, bacon cuburi, pateu de ficat şi conserve de peşte.