Adevăratul sfârşit al crizei din România: Numărul de salariaţi din economie a ajuns la cel mai mare nivel din ultimele două decenii

Autor: Adelina Mihai 28.07.2017

În luna mai, efectivul de salariaţi din economie a ajuns la 4,84 milioane de persoane, peste nivelul din septembrie 2008, vârful din perioada de boom economic. Este şi cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani.



Numărul de salariaţi din econo­mie a ajuns în luna mai la 4,84 milioane de persoane, după ce în primele cinci luni ale anului companiile au făcut aproape 114.000 de noi angajări. Aceasta este cea mai bu­nă veste pentru piaţa muncii, pentru că, în ciu­da faptului că în perioada de criză s-au făcut sute de mii de concedieri, iar din ţară au plecat 2,5 milioane de persoane, businessurile au reuşit să îşi revină, iar oamenii să se reo­rien­teze spre alte joburi.

Oficial, economia a depăşit nivelul de dinainte de criză din perspectiva numărului de locuri de muncă, având în vedere că efectivul de salariaţi a depăşit nivelul din septembrie 2008 – de 4,83 milioane de salariaţi– reper pentru cea mai bună perioadă pentru piaţa mun­cii până în prezent.

„Era de aşteptat ca numărul de angajaţi din economie să îl ajungă sau chiar să îl depă­şeas­că pe cel din perioada de boom economic, pentru că există o cerere foarte mare de can­di­daţi şi o ofertă foarte mică. Acest deficit de can­didaţi a condus la o schimbare în rândul an­gajatorilor, care sunt mult mai permisivi în selecţia personalului, lucru care din păcate va conduce la o calitate mai scăzută a serviciilor şi a produselor de care beneficiază populaţia“, a spus Florin Godean, country manager al Adecco România, cea mai mare companie de servicii de recrutare şi muncă temporară din România.