Globalworth face cunoştinţă cu lichiditatea scăzută a bursei de la Bucureşti. Papalekas, fondatorul companiei, rămâne în umbră

Autor: Dan Grigore Ivan 01.08.2017
Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România, companie înfiinţată de omul grec de afaceri Ioannis Papalekas, şi-a listat ieri la BVB obligaţiunile de 550 mil. euro, cea mai mare astfel de emisiune a unei companii private din istoria bursei româneşti.
 
Papalekas, care deţine 26% din Globalworth, nu a fost prezent la debutul obligaţiunilor pe piaţa de capital. Din partea companiei a venit Dimitris Raptis, directorul general adjunct.
 
Globalworth a emis 5.500 de obligaţiuni pe cinci ani, cu o valoare de 100.000 euro fiecare, la o dobândă anuală de 2,875%. „Principalul nostru obiectiv este în continuare cel de a investi, de a ne dezvolta şi de a identifica noi oportunităţi de creştere pe piaţa din România, iar tranzacţionarea obli­gaţiunilor corporative este un nou pas pe care îl facem în această direcţie, vizând simplificarea structurii datoriei noastre şi reducerea costului mediu al datoriei“, spune Dimitris Raptis, directorul general adjunct al companiei.