Fornetti îşi va continua expansiunea în străinătate

Autor: Bogdan Cojocaru 03.08.2017

Furnizorul maghiar de produse de patiserie Fornetti intenţionează să-şi extindă reţeaua din străinătate cu cel puţin 100 de unităţi de retail şi francize în anul de afaceri care a început pe 1 august, a declarat CEO-ul companiei într-un interviu pentru site-ul de ştiri Vilaggazdasag.

Balthas Klein, CEO-ul  companiei, a spus că Fornetti se va concentra mai ales pe ţările din regiune, România, Bulgaria şi Polonia, dar şi pe întărirea prezenţei în Austria. În plus, Fornetti va intra pe pieţele din Cipru, Croaţia şi Slovenia.

Compania elveţiană cu operaţiuni în domeniul alimentar Aryzta a cumpărat Fornetti în urmă cu doi ani şi a investit în aceasta aproape 8 milioane de euro în anul de după achiziţie. Aryzta cheltuie acum încă un milion de euro pe modernizarea fabricii de la Kiskunfelegyhaza, Ungaria. Sunt instalate noi linii de producţie în Kecskemet, Ungaria, şi la fabrica Fornetti din România.

Produsele Fornetti sunt vândute în 11 ţări de mii de centre de vânzare şi retaileri. Compania are peste 970 de angajaţi în Ungaria şi 500 în Timişoara şi Ihtiman, oraş din Bulgaria. Bogdan Cojocaru