BRD şi-a dublat profitul la 750 mil. lei după ce a eliberat provizioane de 270 mil. lei în primul semestru 2017

Autor: Anelis Baciu 03.08.2017

BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă locală după active, a înregistrat în prima jumătate a acestui an un profit net de 750 mi­lioane de lei, de aproa­pe două ori mai mare decât câştigul rapor­tat în ace­eaşi perioadă a anului trecut.

Câştigul bun rapor­tat de BRD este în mare par­te rezultatul elibe­ră­rii unor provizioane în valoa­re de 270 milioane de lei ca urmare a recu­noaş­terii unor despăgubiri din asi­gu­rări, recuperări  din por­tofoliul corporate ne­perfor­mant şi câşti­gului din vânzarea de por­to­folii de credite ne­per­for­mante. În con­diţiile în care se exclude im­pac­tul eli­berării de provizioane, profitul BRD din primul semestru din acest an este cu circa 26% mai mare decât câştigul ra­portat în aceeaşi pe­rioadă a anului trecut.

„BRD a obţinut o perfor­manţă foarte solidă în prima jumătate a anului 2017, mar­cată de rezultate financiare ro­buste, o îmbunătăţire semnifi­ca­tivă a profilului de risc şi continuarea creşterii activităţii comerciale. Continuăm să investim în oferta digitală, me­nită să îmbună­tă­ţească ex­perienţa bancară a clienţilor noştri“, a afirmat François Bloch, director general al BRD.

Grupul BRD-SocGen a încheiat primul semestru cu active de 52,8 miliarde de lei, din care 51,5 miliarde de lei sunt aferente băncii.