Fostul Romtelecom a cheltuit în perioada aprilie - iunie 8 mil. euro pe schemele de plecări voluntare din companie

Autor: Adrian Seceleanu 03.08.2017

Telekom Romania Communications, fostul Romtelecom, a avut în al doilea trimestru cheltuieli de 7,9 mil. euro cu programele de plecări voluntare din companie, aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, conform datelor publicate de grupul elen OTE, prin intermediul căruia nemţii de la Deutsche Telekom îşi exercită controlul asupra businessului.

Cele 7,9 milioane de euro reprezintă pachetele de exit plătite angajaţilor care au plecat din companie înainte de perioada legală de pensionare şi taxele achitate către stat în legătură cu aceste plăţi (contribuţii sociale etc.).

La nivelul primelor şase luni din acest an Telekom România a avut costuri de 8,3 mil. euro cu costurile voluntare iar Telekom România Mobile Communications de 0,4 mil. euro.

Grupul Telekom România se află în plin proces de reorganizare, care, potrivit CEO-ului Miroslav Majoros, va afecta în total “câteva sute” de angajaţi.

Într-o mişcare de reducere a transparenţei în faţa publicului şi a investitorilor grupul elen OTE a eliminat din raportările financiare informaţiile legate de numărul de angajaţi şi de costurile cu personalul din România şi de pe celelalte pieţe pe care operează.