Şeful Promed System, care operează spitalul privat Wellborn din Capitală. Este o criză de normalitate în sănătate, nu mai găsim nici asistente medicale, am adus un român din Irlanda ca asistent-şef la spital

Autor: Mirabela Tiron 04.08.2017

Silviu Predoi, şeful Promed System, care operează spitalul de fertilizare Wellborn din Capitală şi care se pregăteşte să deschidă un spital oftalmologic (după ce a preluat unitatea Dynamic Medical din Militari anul trecut), spune că marea problemă cu care se confruntă acum este găsirea de asistente medicale şi infirmiere, echipa de medici fiind aproape formată.

„Avem nevoie de 10 asistente medicale şi infirmiere, dar nu le găsim. La spitalul Wellborn am convins un român care lucrase patru ani ca asistent medical în Irlanda să vină la noi ca asistent şef.  Încercăm să aducem şi un medic din Egipt. Trecem printr-o criză de normalitate în sănătate, degeaba suntem în Europa când sistemul medical este dezastruos, cu indicatori de ţară din Africa Centrală, un sistem de sănătate din lumea a patra“, a declarat pentru ZF Silviu Predoi.

Compania pe care o conduce a transformat în spital oftalmologic fostul Dynamic Medical din Militari, unde se făceau intervenţii chirurgicale pe ortopedie, cardiologie, recu­perare medicală şi care a fost achiziţionat anul trecut de la Ivan Constantin şi Ivan Ştefan. Investiţia realizată de Promed System în acest spital a depăşit 1,5 mil. de euro, în cadrul acestei unităţi urmând să funcţio­neze şi un centru de fertilizare, dar şi un ambula­toriu. Compania aşteaptă acreditarea noului spital. „Avem nevoie de asistente medicale, găsim personal slab pregătit pe piaţă. Acum, cu promisiunea de mărire de salarii tot mai multe asistente se întorc înapoi la stat. 40% din populaţia ţării este fără asistenţă medicală şi numărul urmează să crească în următorii ani“, a spus el.