România poate ajunge la 6 milioane de salariaţi în cinci ani, dar e nevoie ca salariul minim brut să ajungă la 1.800 lei

Autor: Roxana Rosu 04.08.2017

România poate ajunge la 6 milioane de salariaţi în următorii cinci ani, de la aproape 5 milioane în acest an, dacă piaţa muncii reuşeşte să atragă mai bine absolvenţii de liceu şi persoanele peste 40-45 de ani, dacă salariul minim brut ajunge la 400 euro (1.800 lei) şi dacă se schimbă mentalitatea şi românii devin mai mobili, este de părere Sorina Donisa, CEO al APT Resources & Services, parte a Work Service Group.

„În ultimii an vedem o creştere accelerată a cererii de forţă de muncă, iar efortul de a găsi candidaţi e tot mai mare. Este o debalansare între cerere şi ofertă şi probabil vom vedea creşteri de salarii, dar să vedem până unde se duc ele şi în ce ritm”, a spus Sorina Donisa la ZF Live.

În mai 2017 numărul de salariaţi din economie a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani, de 4,84 milioane de angajaţi depăşind vârful din perioada de boom economic.