Hotelul de cinci stele Hilton Sibiu, grad de ocupare mediu de 70% şi afaceri mai mari cu 10% în S1: „Turiştii străini aduc 60% din venituri“

Autor: Mirabela Tiron 08.08.2017

Hotelul de cinci stele Hilton din Sibiu, singura unitate de cinci stele din oraş, a operat la un grad mediu de ocupare de 70% în prima jumătate a acestui an şi a avut venituri mai mari cu 10% faţă de cele din primul semestru al anului anterior.

„Consolidăm activitatea hotelului, am avut un grad bun de ocupare în primul semestru, am primit grupuri de turişti străini din Germania, Austria, Spania, China şi Taiwan, motorul creşterii fiind turiştii străini. Sibiul este plin cu turişti şi ne aşteptăm ca numărul lor să crească dat fiind că Sibiul va fi şi regiune gastronomică europeană în 2019“, a spus Nicolae Aron, directorul general al hotelului.

Hotelul are o capacitate de cazare de 115 camere şi operează în franciză. În 2009, hotelul din Sibiu, deţinut de omul de afaceri Nicolae Minea, a fost afiliat lanţului hotelier internaţional Hilton, în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro în modernizare

„60% din venituri sunt aduse de  turiştii străini. În august avem grad de ocupare de 89%, în septembrie hotelul va avea toate camerele ocupate“, a spus Aron.