OTP Bank România intră pe piaţa factoringului de export pentru IMM şi corporaţii

Autor: Mediafax 08.08.2017

OTP Bank România îşi extinde gama de produse de factoring prin lansarea factoringului comercial de export pentru IMM-uri şi corporaţii. 

„Alături de produsul pentru factoring comercial intern cu şi fără regres, OTP Bank România completează portofoliul de servicii de finanţare pentru a sprijini companiile aflate în dezvoltare, cât şi cele ajunse la maturitate“. Astfel, „banca poate să cumpere creanţele comerciale emise de către clienţii săi ca urmare a prestării de servicii sau livrării de bunuri către partenerii de afaceri din România sau din străinătate“, se arată într-un comunicat transmis de bancă.

„În ultimii ani, am putut observa o creştere semnificativă a pieţei de factoring, creştere susţinută în mod special de IMM-uri.

Prin factoringul comercial intern şi de export, OTP Bank România oferă acces la o finanţare rapidă şi flexibilă, fără garanţii materiale, administrarea şi colectarea creanţelor, dar şi acoperirea riscului în cazul neîncasărilor“, declară Ioan-Dragoş Mirică, director general adjunct al diviziei Corporaţii la OTP Bank România.

Conform Asociaţiei Române de Factoring, piaţa de profil a depăşit pragul de 4 mld. euro în 2016, fiind al treilea an de creştere consecutivă. Pentru OTP Bank România „sectorul prestărilor de servicii, ca şi al livrărilor de măfuri reprezintă o prioritate din punctul de vedere al serviciilor de factoring ce vor fi acordate în acest an“, potrivit informaţiilor transmise de bancă.