Romradiatoare, firmă la care deţine acţiuni şi Mircea Lucescu, se tranzacţionează de astăzi pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Autor: Alex Ciutacu 08.08.2017

Romradiatoare, companie care produce schimbătoare de căldură şi sisteme de schimb termic, piese metalice şi module asamblate, se listează la bursă începând de astăzi. SIF Transilvania deţine 76.5%, în timp ce Mircea Lucescu deţine un pachet de 16.5% din acţiunile firmei.

Acţiunile Romradiatoare SA (RRD), companie care proiectează şi produce schimbătoare de caldură şi sisteme de schimb termic, precum şi o gamă largă de piese metalice şi module asamblate, încep din 8 august tranzacţionarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Este rezultatul unui moment istoric”, a spus Ludwik Sobolewski, CEO BVB, în cadrul evenimentului de deschidere a şedinţei de tranzacţionare a bursei. „Având în vedere că fuziunea prin absorbţie a SIBEX-Sibiu Stock Exchange a intrat pe ultima sută de metri, mai multe companii vor fi tranzacţionate pe piaţa AeRO. Suntem încrezători că aceste noi parteneriate vor fi de bun augur pentru noile companii listate la BVB mai ales având în vedere că România este foarte aproape de modelul <<o singură ţară, o singură bursă>>,” a mai spus CEO-ul BVB.

„Listarea acţiunilor Romradiatoare pe AeRO, piaţa alternativă pentru acţiuni a Bursei de Valori Bucureşti, reprezintă un pas semnificativ către accesul pe piaţa de capital, precum şi o oportunitate deosebită de creştere a vizibilităţii şi notorietăţii companiei pe plan naţional şi internaţional”, a declarat directorul general al Romradiatoare, Oliviu Niculescu.

Romradiatoare are peste 90 de ani de experienţă în industria prelucrătoare şi peste 55 de ani în proiectarea şi execuţia de radiatoare. În prezent, Romradiatoare proiectează şi produce schimbătoare de caldură şi sisteme de schimb termic pentru motoare şi alte aplicaţii industriale şi rezidenţiale, precum şi o gamă largă de piese metalice şi module asamblate, peste 80% din produse fiind destinate exportului. Produsele Romradiatoare sunt exportate direct sau prin intermediari în ţări precum: Marea Britanie, Franţa, Slovacia, Ungaria, Polonia, Belgia, Bulgaria, Cehia, SUA, Danemarca, Egipt şi Germania.

Romradiatoare este deţinută în proporţie de 76,5% de SIF Transilvania, iar un pachet de 16,5% aparţine antrenorului de fotbal, Mircea Lucescu.