PNL anunţă că va sesiza premierul privind starea de incompatibilitate a ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu

Autor: Liviu Dadacus 08.08.2017

Oprea a spus, marţi, în şedinţa de plen convocat în sesiune extraordinară, că BP care a convocat această sesiune extraordinară nu ar fi avut cvorum dacă nu era prezent şi Adrian Ţuţuianu.

„Membrii grupului PNL sunt prezenţi, dar nu participă la acest simulacru de şedinţă. Noi considerăm că nu s-a declanşat nicio sesiune extraordinară. Membrii BP au fost 7, cu tot cu domnul ministru Ţuţuianu. Fără el nu era cvorum, l-aţi convocat degeaba”, a spus Oprea.

El a susţinut că Ţuţuianu nu avea dreptul de a fi prezent la Biroul permanent şi că încalcă legea, deşi nu există o prevedere în Regulamentul Senatului care să prevadă o incompartibilitate între funcţiile de ministru şi membru BP sau preşedinte de comisie, aşa cum există la Cameră.

„Vom sesiza premierul pentru că el este cel care face constatarea stării de incompatiblitate şi care care dispune măsuri necesare pentru încetarea stării de incompatibilitate”, a spus Oprea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a replicat că şedinţa BP a fost una regulamentară şi că Ţuţuianu a explicat că va demisiona din BP la reluarea sesiunii, în toamnă.