O familie din Focşani rulează 600.000 euro cu cinci magazine Farmacia cu Plante

Autor: Georgiana Mihalache 14.08.2017

„Am luat decizia să dezvoltăm o nouă linie de business prin magazinul online şi să punem pe pauză extinderea tradiţională prin alte puncte de lucru”.



Roxana Vrabie duce mai departe afacerea de familie Farmacia cu Plante, un business înfiinţat în urmă cu două decenii în Vrancea şi exportat şi la Bucureşti, specializat în comercializarea produselor naturale, suplimente alimentare, dar şi produse bio şi cosmetice. Roxana Vrabie s-a alăturat companiei în 2011, iar planurile pentru anul acesta urmăresc dezvoltarea site-ului care funcţionează de o lună.

„Ideea de business îi aparţine mamei mele. Ea a trans­for­mat o pasiune şi un mod de viaţă într-un business. Este pasionată de medicina alternativă, naturopatie şi, în general, de un stil de viaţă sănătos. Eu am continuat această moşte­ni­re de familie, dezvoltând partea de alimentaţie sănătoasă şi de prevenţie prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos, o tendinţă şi o piaţă în creştere atât la nivel internaţional, cât şi în România în ultimii ani”, a spus pentru ZF Roxana Vrabie.

Efeuplant, compania care operează conceptul Farma­cia cu Plante, cu sediul în Focşani, a raportat anul trecut ve­ni­turi de 2,6 milioane de lei (575.000 de euro), în creştere cu cir­ca 18% faţă de 2015, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Compania are în prezent 16 angajaţi. Printre pro­du­cătorii cu care colaborează se numără Alevia, Dacia Plant, Cosmetic Plant, Fares, Phenalex, Viva Natura, Plafar.