Şapte din zece vizitatori ai Muzeului Satului din Bucureşti sunt străini

Autor: Simona Tatu 14.08.2017

„Se remarcă o creştere a numărului de turişti din Rusia şi din Republica Moldova.“Muzeul Naţional al Satului  „Dimitrie Gusti“, una dintre principalele atracţii turistice ale Capitalei,  a atras cu 8% mai mulţi vizitatori străini în primele şase luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din cele aproape 290.000 de persoane care au mers să vadă „satul“ de case româneşti din cadrul muzeului, circa 68% au fost turişti străini.

„În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2017 la Muzeul Satului au ajuns aproape 290.000 de vizitatori, dintre care 197.000 (68%) turişti străini. În acest an se remarcă o creştere a numărului de turişti din Rusia şi din Republica Moldova“, a spus Paula Popoiu, manager al Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“. 

Pentru anul 2017, reprezentanţii muzeului au estimat în jur de 460.000 de vizitatori, mai mult de jumătate din target fiind deja atins în primele şase luni ale acestui an, de astfel şi perioada în care cei mai mulţi turişti vin în vacanţă. Muzeul Satului este un bun indicator privind numărul de turişti străini care vizitează Capitala în condiţiile în care majoritatea aleg să viziteze şi acest punct important de pe harta turistică. Numărul vizitatorilor străini în România a înregistrat o creştere de 25% în primele şase luni ale anului 2017 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Turiştii străini care sosesc în România vin în proporţie de 89% din statele Uniunii Europene.