Ce mai cumpără instituţiile: produse de lustruire şi curăţare, aparat foto, 9.600 de bilete de avion

Autor: Cătălina Mănoiu 15.08.2017

Ministerul Economiei vrea să contracteze servicii de curăţenie pentru sediului din Calea Victoriei, pentru următorii patru ani, în valoare de 1.791.643 lei, la care se adaugă TVA.

O altă instituţie care vrea să achiziţioneze produse de curăţenie este Camera Deputaţilor. Instituţia cumpără produse de curăţat şi de lustruit în valoare de 171.420 de lei, criteriul de atribuire a contractului fiind preţul cel mai scăzut, potrivit unui anunţ postat pe SEAP.

Camera Deputaţilor are nevoie de detergent pentru geam, produse de curăţat podele, detergent pentru candelabre, cloruri şi detartrant, preparate odorifere, dezodorizante WC, pastile pisoar, alcool sanitar, detergenţi de vase şi insecticide, potrivit sursei citate.

Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Dezvoltării Regionale vor achitziţiona în această vară un aparat foto, laptopuri şi zeci de calculatoare.

Ministerul Afacerilor Interne cumpără cinci laptopuri, cu un preţ maximal de 6.000 de lei, dar şi un aparat foto Sony H300, cu un senzor de 20 de megapixeli, posibilitate de filmare HD şi cu efecte imagine, la un preţ de 725.45 lei.

Ministerul Dezvoltării Regionale a lansat o licitaţie pentru cumpărarea a 70 de calculatoare tip desktop all in one, preţul total estimat fiind de 350.000 de lei. De asemenea, Ministerul Dezvoltării a lansat o licitaţie publică pentru servicii de realizare website proiect si asigurarea serviciilor de actualizare şi mentenanţa website în cadrul proiectului "Cooperare transfrontalieră în domeniul planificării maritime spaţiale" MARSPLAN-BS, cu o valoare estimată fără TVA de 50.000 de lei.

La polul opus, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că intenţionează să cumpere servicii de transport aerian ocazional, acord valabil în următoarele 48 de luni. Astfel, MAE estimează achiziţionarea unui număr minim de 4000 bilete şi maxim de 9600 bilete, valoarea fiind de peste 30 de milioane de lei.