Cine deţine birourile din centrul de afaceri al Bucureştiului

Autor: Bogdan Alecu 18.08.2017

Două noi proiecte au fost livrate anul acesta, unul de către NEPI, Aviatorilor 8, în Piaţa Victoriei, în imediata vecinătate a Guvernului, şi un al doilea între Victoriei şi Romană.

Cele mai importante clădiri de birouri din zonă Pieţei Victoriei au o suprafaţă închiriabilă de peste 250.000 de metri pătraţi, reprezentând aproximativ 11% din stocul de birouri al oraşului. 

Din total, două noi proiecte au fost livrate anul acesta, unul de către NEPI, Aviatorilor 8, în Piaţa Victoriei, în imediata vecinătate a Guvernului şi un al doilea între Victoriei şi Romană, de către Piraeus - The Landmark, care cu o suprafaţă închiriabilă de 20.000 mp de birouri este şi cel mai mare proiect livrat în CBD - Central Business District - în ultimii nouă ani.

Printre companiile care au ales varianta închirierii unor spaţii în Piaţa Victoriei se numără General Electric şi MET Group sau Grupul Total, care au închiriat suprafeţe mari în proiectele Landmark sau Aviatorilor 8. În ceea ce priveşte cel mai mare chiriaş din zonă, acesta rămâne ING Bank, care îşi are birourile în clădirea Crystal Tower.