O familie din Prahova produce şi vinde legume şi fructe ecologice de 5.000 de euro/lună

Autor: Roana Rotaru 18.08.2017

Familia Constantinescu din satul Palanga, judeţul Prahova, vinde legume şi fructe ecologice marca „Nasul Roşu“ de circa 5.000 de euro pe lună, producţii culti­vate în ferma proprie din satul Palanga, judeţul Prahova, o microfermă situată la 35 de kilometri de Bucureşti, care se întinde pe o suprafaţă de două hectare.

Alina şi Dan Constan­tinescu, medici veterinari de profesie, s-au apucat acum zece ani de grădinărit, procupaţi fiind de alimentaţia copilului lor.

„Avem teren pe care cultivăm afară, avem solarii, o livadă mică cu pomi fructiferi şi o pădure de salcâmi. Cultivăm roşii, ardei, varză, salată verde şi alte legume. Livrăm cam 100 de cutii cu legume şi fructe pe săptămână, adică 600-700 de kilograme, direct consuma­toru­lui final şi sporadic băcăniilor şi bistrourilor. Vindem cam de 5.000 de euro pe lună. Deocamdată nu suntem pe profit pentru că avem o investiţie de 40.000 de euro de amortizat într-un teren şi o clădire“, a declarat pentru ZF producătorul agricol Alina Constantinescu, fost medic veterinar care a lucrat mai bine de zece ani în industria farma.