Studiu InfoCons: În produsele de tip brânză topită de pe piaţă se regăsesc 16 tipuri de E-uri

Autor: Roana Rotaru 18.08.2017

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor „InfoCons” afirmă că în produsele de de tip brânză topită de pe pe piaţă se regăsesc 16 tipuri de aditivi alimentari, un rezultat la care InfoCons a ajuns după ce a analizat 14 tipuri de brânză topită de pe piaţă, pentru a determina numărul de E-uri din acele alimente.

Produsele cu cel mai mic număr de aditivi identificate au fost Romfulda branză topită cu smântână (31%), Therezia brânză topită cu smântână şi Mirdatod brânză topită cu şuncă de Ibăneşti, toate cele trei produse enumerate având câte doi aditivi alimentari în compoziţie, potrivit InfoCons. La Vache Qui Rit brânză topită tartinabilă este singurul produs de acest tip fără E-uri, potrivit sursei citate.  

La polul opus, produsul cu cel mai mare număr de aditivi alimentari este Aro brânză topită cu smântână, cu nouă E-uri, urmat de President brânză topită delicioasă, cu un număr de opt E-uri, şi Hochland brânză topită cu smântână care conţine cinci E-uri, potrivit sursei citate.

Aditivii alimentari, aşa numitele „E-uri“, sunt substanţe folosite pentru conser­va­rea hranei. Acestea sunt adăugate inten­ţionat în produsele alimentare cu scopuri tehnologice. Unele E-uri sunt inofensive, precum sarea, dar altele sunt nocive organismului.