Divizia imobiliară a casei de licitaţii Artmark. Bisericile, Academia Română şi statul deţin cele mai multe proprietăţi istorice. „Avem în semnare active de 15 milioane de euro“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 21.08.2017

Cea mai mare tranzacţie în care a fost implicată Artmark Historical Estate a fost de 2,5 mil. euro.

Românii plecaţi în străi­nă­tate sunt mai interesaţi să investească în pro­prietăţi is­to­rice şi artistice decât cei care trăiesc în România, este consta­­ta­rea lui Constantin Prise­­caru, CEO al Artmark His­to­rical Estate, divizia imobiliară a casei de licitaţii Artmark din Bucureşti.

„Se cumpără în scop de reşedinţă conacele, castelele sau vilele de până în 1.000 de metri pătraţi suprafaţă construită şi desfăşurată, şi în scopuri comerciale – în special cu destinaţie turistică – proprie­tă­ţile de peste 1.000 de metri pătraţi, cu domenii largi. Cumpărătorii sunt şi români, şi străini, dar în special români din străinătate, care au o altă pers­pec­tivă asupra valorii proprietăţilor istorice şi artistice“, spune Constantin Prisecaru.

Din portofoliul Artmark Historical Estate fac parte proprietăţi istorice şi artistice, precum foste do­menii boiereşti, co­na­ce, castele, vile isto­rice şi urbane. Va­loarea totală a aces­tora este esti­mată la 60 mil. euro. Cele mai mul­te astfel de proprie­tăţi se găsesc în Transil­vania şi Banat.