eMAG a vândut două dintre magazinele online preluate anul trecut de la PC Garage către retailerul badabum.ro

Autor: Adrian Seceleanu 25.08.2017
eMAG, cel mai mare magazin online de pe piaţa locală, a vândut magazinele online de produse electro-IT&C garagemall.ro şi electrofun.ro către compania Electronic World S.R.L. - care operează retailerul online badabum.ro, conform datelor furnizate de companii.

„Din data de 01.09.2017 noul deţinător al site-urilor Garage Mall (www. garagemall.ro) şi ElectroFun (www. electrofun.ro) va fi Electronic World S.R.L.”, conform notificărilor afişate în pre­zent de cele două site-uri.

eMAG a vândut cele două magazine online ca parte a obligaţiilor asumate în faţa Consiliului Concurenţei odată cu achiziţia de la antreprenorul Marius Ghenea a PC Garage, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de retail online, cu afaceri de 214 mil. lei anul trecut. Concurenţa a impus eMAG să vândă magazinele online pcfun.ro, shopit.ro, garagemall.ro şi electrofun.ro pentru a da undă verde tranzacţiei. „Consiliul Concurenţei a con­statat că tranzacţia conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a eMAG şi implicit la scăderea presiunii concurenţiale pentru anumite categorii de produse. Ca urmare, Dante (eMAG) şi-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piaţa comercializării cu amănuntul de produse nealimentare şi anume: pcfun.ro, shopit.ro, garagemall.ro şi electrofun.ro”, conform datelor comunicate de autoritate în noiembrie 2016, când a fost aprobată achiziţia. Celelalte două magazine par a fi operate în continuare de PC Garage.