Cegedim: Piaţa de medicamente a crescut cu 10% în ultimul an, numărul de cutii vândute a fost mai mare cu 5,4%. „Ne-am întors în timp cu 15-20 ani, când medicamente relativ banale nu se găseau sau se găseau cu dificultate.“

Autor: Mirabela Tiron 01.09.2017

Vânzările de medicamente eliberate pe piaţa locală au ajuns la 13,1 miliarde de lei (circa 3 miliarde de euro) în perioada iulie 2016 – iunie 2017, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, ceea ce marchează o redresare pe piaţa de profil, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Pe de altă parte, volumul medicamentelor eliberate către pacienţi în aceeaşi perioadă a fost de 561 milioane cutii, în creştere cu doar 5,4%, arată raportul Cegedim.

„Deşi la nivel de ansamblu lucrurile par a se fi liniştit puţin pe piaţa medicamentelor, creşterea este neuniformă, taxarea prin claw-back de asemenea, iar aproape tot lanţul de aprovizionare încearcă să facă din disponibilitatea produsului un avantaj competitiv necorespunzător. Ne-am întors în timp cu 15-20 ani, când medicamente relativ banale nu se găseau sau se găseau cu dificultate“, a spus Petru Crăciun, director general al Cegedim.