Valoarea primelor brute subscrise de CertAsig în Bulgaria s-a dublat în primul semestru, la 1,10 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 01.09.2017

Filiala bulgară a companiei de asigurări CertAsig a subscris în primele şase luni ale anului prime brute în valoare de 1,10 mil. euro, în creştere cu 106% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Asigurările de bunuri şi cele tehnice au reprezentat 39% din afaceri, 39% au fost răspunderi, restul fiind reprezentat de  asigurări maritime, de aviaţie şi asigurări de accidente de grup.

“Afacerea din Bulgaria a fost extrem de profitabilă şi a contribuit puternic la indicatorul excelent de SCR (cerinţa de capital de solvabilitate) de 136% al CertAsig, conform regimului Solvency II. MCR (cerinţa de capital minim) este acum de 199%.”, a spus James Grindley, CEO CertAsig.

În prima jumătate a anului, Bulgaria a realizat 15% din primele totale ale CertAsig.

“Ne concentrăm pe consolidarea colaborării excelente cu partenerii noştri brokeri. (…) CertAsig Bulgaria a reuşit să aducă pe piaţă anumite produse noi, inclusiv garantii contractuale, asigurări de drone, numerar în tranzit şi aviaţie generală. Am lucrat îndeaproape şi cu colegii noştri români pentru a dezvolta o serie de produse orientate spre client, cum ar fi asigurările de garanţii de bună executie, pentru returnarea avansului şi garanţii vamale, acceptate de toate autorităţile publice.”, a menţionat Maria Rangelova, manager al sucursalei din Bulgaria.

Strategia CertAsig este de a se adresa exclusiv companiilor, pentru care dezvoltă produse de asigurări specializate pentru domeniile lor specifice de activitate, prin intermediul brokerilor.

Astfel, peste 6.000 de companii îşi asigură fabricile, clădirile, bunurile, mărfurile, angajatii, contractele sau veniturile la CertAsig, 99% alegând produsele prin intermediul brokerilor de asigurare.

Cu prime brute subscrise de 14 milioane de euro în 2016, CertAsig are aproape 15 de ani de experienta in subscrieri de polite şi soluţionare de daune, oferind produse de asigurare pentru companii din Romania şi alte ţări din Europa Centrala şi de Est în care activează.

CertAsig este o companie românească de asigurări, al cărei acţionar majoritar este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investiţii cu sediul în Luxemburg, activ în România, Polonia, Slovacia, Turcia, Slovenia, Lituania si Republica Ceha. Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II includ Alpha Associates, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Fondul European de Investitii (FEI).

Cu birouri in Bucuresti, Constanta, Cluj, Suceava, Ploiesti, Brasos si Ramnicu Valcea, un birou de legatura in Istanbul (Turcia) si o sucursala in Sofia (Bulgaria), CertAsig are o echipa de peste 85 de specialisti in asigurari.