O avocată şi o antreprenoare cu experienţă în turism au pariat pe producţia de vin în Drăgăşani

Autor: Cristina Roşca 04.09.2017

♦ Podgoria Drăgăşani găzduieşte unii dintre cei mai cunoscuţi producători locali, precum Avincis, Stirbey, Bauer sau Casa Isărescu.



Magdalena Enescu, de profesie avocat, a investit alături de Alina Podiuc, o rudă apropiată cu experienţă în turism, în dezvoltarea unui producător de vin în Drăgăşani. Cele două antreprenoare au împreună 7,5 hectare de viţă de vie, o cramă proprie şi un mic conac cu cinci camere la Domeniul Drăgaşi.

„Domeniul nu mă interesa deloc, chiar dacă sunt născută în vie şi într-o familie care a deţinut podgorii semnificative în Dealu Mare“, povesteşte Magdalena Enescu, copro­prietar şi fondator al Domeniului Drăgaşi. Ea recunoaşte că, ascultând poveştile tatălui său, a învăţat să aprecieze un pahar de vin, cu toată munca şi pasiunea pe care le înglobează.

„Dar nimic mai mult. La Drăgăşani m-a dus profesia şi, având Oltul în zare şi în faţa ochilor, o mare cu mogâldeţe de butaşi abia plantaţi, am simţit că locul acesta este magic (...).“ Podgoria Drăgăşani găzduieşte unii dintre cei mai cunoscuţi producători locali, precum Avincis, Ştirbey, Bauer sau Casa Isărescu.