Americanii de la Carlyle Group încearcă să atragă BERD într-un proiect de foraj în Marea Neagră

Autor: Alina-Elena Vasiliu 04.09.2017

Carlyle Group, cea mai mare firmă de private equity din lume, discută cu BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare) colaborarea într-un proiect de foraj în Marea Neagră, ce urmează a fi realizat prin intermediul Black Sea Oil & Gas, companie pe care americanii o deţin în România.

Compania deţine concesiunea pentru zăcămintele Ana şi Doina din zona Pelican XIII şi Midia XV din Marea Neagră. Pro­iec­tul va purta numele Midia Gas Development Project şi constă în cinci zone de exploatare offshore, un sistem sub­marin de producţie de ga­ze, o fabrică de tratare a ga­zelor şi 125 de kilometri de con­ducte pentru transportul gazelor.

„Decizia finală de investiţie (intrarea BERD în proiect - n.red.) este condiţionată de încheierea contractelor de proiectare şi construcţie, a contractului de vânzare a gazelor, a acordurilor de conectare la reţea şi transportul gazelor, contracte încheiate cu operatorul naţional de transport al gazelor plus finalizarea demersurilor privind asigurarea finanţării proiectului“, spune Mark Beacom, director general Black Sea Oil & Gas SRL. El nu a precizat care ar fi valoarea investiţiei BERD.