Primăria Timişoara a cumpărat încă 140 de biciclete ce pot fi închiriate gratuit

Autori: Adriana Mit , Mediafax 06.09.2017

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că recent a fost finalizată licitaţia prin care municipalitatea a reuşit să cumpere încă 140 de biciclete pentru VeloTM, sistemul de bike-sharing al oraşului.

“La a zecea licitaţie, în sfârşit, am reuşit să cumpărăm încă 140 de biciclete pentru sistemul de bike-sharing al oraşului, VeloTM, gestionat, după cum se cunoaşte, de RATT (n.r. Regia Autonomă de Transport Timişoara). Vom avea, aşadar, în curând, un total de 440 de biciclete în acest sistem atât de apreciat de biciclişti! Vom adăuga şi mai multe în 2018 şi vom extinde semnificativ reţeaua se piste de biciclete”, a declarat Nicolae Robu.

Sistemul VeloTM a fost realizat în cadrul unui proiect european, fiind achiziţionate, iniţial, de către Primăria Timişoara 300 de biciclete care pot fi închiriate gratuit din 25 de staţii, pe baza unui card ce poate fi ridicat pe baza unui document de identitate valabil.

Bicicletele pot fi închiriate cel mult o oră, iar cine nu respectă regula, riscă amenzi între 200 şi 500 lei.

Bicicleta este considerată furată dacă nu este returnată în orice staţie în zece ore, iar persoana care s-a plimbat cu ea se alege cu dosar penal.

Timişoara este primul oraş din România cu sistem funcţional de bikesharing automat, VeloTM fiind inaugurat în vara anului 2015.

Până la sfârşitul lunii iunie erau peste 19.000 de utilizatori ai sistemului, iar în funcţie de sezon, se înregistrează între 1.000 şi 1.500 de ridicări de biciclete pe zi.