Miliardarul ceh Petr Kellner este aproape să cumpere birourile America House de lângă Guvern

Autor: Bogdan Alecu 08.09.2017

Fondul PPF Real Estate Holding, controlat de miliardarul ceh Petr Kellner, a intrat în due dilligence pentru achiziţia proiectului de birouri America House din Piaţa Victoriei, potrivit datelor din piaţă. Tranzacţia este evaluată la circa 90 mil. euro. Tranzacţia intră pe ultima sută de metri la aproape un an şi jumătate de când a cumpărat cu 50 mil. Euro birourile Metropolis, amplasate tot aproape de Piaţa Victoriei, pe b-dul Iancu de Hunedoara.

America House este deţinută în prezent de fondul francez de investiţii AEW Europe, unul dintre cei mai mari administratori de bani din Europa, care a cumpărat proiectul în anul 2007, în perioada de boom a pieţei imobiliare locale, cu 120 milioane de euro, şi în prezent cea mai mare tranzacţie pe clădiri de birouri din Bucureşti.

Până în prezent fondul de investiţii GTC a fost cel mai activ cumpărător în zona Pieţei Victoriei, după ce a cumpărat clădirile Premium Point şi Premium Plaza contra sumei de de 30-40 mil. euro, în aprilie anul trecut şi Cascade Office în luna iulie a anului acesta cu 9 milioane de euro. America House are în prezent un grad de ocupare de 93%, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară JLL. Printre chiriaşi se numără Deloitte, Ericcson, BCR, Actavis şi Cisco.