Topul 20 de companii din industria jocurilor de noroc şi a pariurilor din România. Acţionarii sunt asunşi în căsuţe din Cipru

Autor: Simona Tatu 08.09.2017

Cele mai mari 20 de companii din industria pariurilor sportive au avut afaceri de 3,2 mld. de lei în anul 2016, conform calculelor ZF pe baza informaţiilor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Opt din cele 20 de companii care activează în acest domeniu au în spate acţionari înregistraţi în Cipru. 

Compania Naţională Loteria Română, care are afaceri de 821 mil. de lei, domină această piaţă a jocurilor de noroc, conform datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) transmise la solicitarea ZF.

Pe locul doi în piaţă se află compania Max Bet SRL, controlată de compania Toptunes Limited înregistrată în Cipru, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 321 mil. de lei, în scădere uşoară.

Locul trei este ocupat tot de o de companie cu acţionariat cipriot - Fly Point Ro, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 238 mil. de lei şi pierderi de 425.000 de lei.

„În România, fotbalul este sportul pe care se pariază cel mai mult. Piaţa pariurilor din România nu se compară cu cea din Spania, Italia sau Marea Britanie. În societăţile dezvoltate, a paria sau a te duce să joci este unul dintre principalele mijloace de divertisment“, a spus Doru Gheorghiu, director în cadrul Romanian Bookmakers, Patronatul operatorilor de pariuri sportive din România.