Un fond de investiţii din Las Vegas vrea să cultive plante medicinale în Timiş

Autor: Roana Rotaru 08.09.2017

PHI Group, un fond de investiţii american cu sediul în Las Vegas, vrea să cultive şi să proceseze plante medicinale destinate industriei farmaceutice în Gătaia, judeţul Timiş, printr-o fuziune de 50 mil. dolari cu grupul Maxagro, unul dintre cei mai mari producători agricoli din Banat.

„PHI Group vrea să cumpere 51% din acţiunile Maxagro, din tot ce înseamă agricultură, pentru a cultiva plante medicinale bio destinate industriei farmaceutice. Acestea vor fi procesate într-o fabrică în Gătaia şi vândute la export în Asia, America şi Europa. În primi doi ani, vor investi 50 mil. dolari în dezvoltarea Maxagro, inclusiv în construcţia fabricii de procesare“, a declarat pentru ZF Ianco Zifceak, preşedintele grupului Maxagro.

Fondul de investiţii american, axat pe achiziţii şi investiţii în agrobusiness, resurse naturale şi energie, a semnat un memorandum de înţelegere cu grupul Maxagro în aprilie 2017, acesta fiind un pas premergător fuziunii care ar urma să se finalizeze la sfârşitul acestui an, în luna decembrie.