Băsescu le cere românilor să nu mai cumpere carburanţi de la benzinăriile MOL. Care este motivul

Autor: Gândul 09.09.2017

Traian Băsescu a făcut, sâmbătă, apel la români să nu mai cumpere carburanţi de la benzinăriile companiei ungureşti MOL.

„În toate staţiile MOL se distribuie hărţi cu ţinutul secuiesc autonom în mijlocul ţării. Dragii mei, cei care aveţi maşini, nu mai cumpăraţi combustibil de la MOL! Sunt atâtea staţii, nu mai cumpăraţi combustibil de la MOL, pentru că nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită. Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile MOL autonomia ţinutului secuiesc când tu îţi desfăşori activitatea comercială pe teritoriul unei ţări în a cărei Constituţie spune foarte clar - România e stat unitar? Stat unitar nu înseamnă stat cu enclave autonome", a declarat Traian Băsescu, la Şcoala de vară a tinerilor PMP, de la Neptun. 
 
Grupul MOL este o companie internaţională cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume. În domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi, experienţa de peste 75 de ani a Grupului sprijină operaţiunile de producţie în 8 ţări şi activităţile de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care peste 200 în România.