Este România cea mai frumoasă ţară a Europei? Chiar ar putea fi

Autor: Gândul 10.09.2017
„Este România cea mai frumoasă ţară a Europei? Chiar ar putea fi”. Sub acest titlu, jurnalista Patti Morrow, de la Huffington Post, face un tablou elogios al ţării noastre, declarându-se entuziasmată de ceea ce a văzut în România.
 
Pieţe din oraşe încântătoare ce datează din timpuri medievale, dealuri cu pante blânde care se întind cât vezi cu ochii, castele învăluite de misterul Contelui Dracula, panorame minunate asupra culmilor stâncoase ale munţilor şi o reţea ce pare infinită de fortăreţe şi biserici. Şi să nu uităm de Transfăgărăşan, fără îndoială cel mai spectaculos drum din lume. Frumuseţea naturală a României şi diversitatea ei culturală ar putea să vă surprindă. Mărginită de Marea Neagră din sud-estul Europei, printre atracţiile acestei ţări se află şi fluviul Dunăre şi Munţii Carpaţi”, îşi începe jurnalista americană articolul. 
 
Bucureştiul este primul oraş prezentat de Patti Morrow, care se declară impresionată de Casa Poporului, a doua cea mai mare construcţie din lume. Amintind de Palatuldin  Primăverii al lui Nicolae Ceauşescu, ea face o trecere către farmecul Centrului vechi. „Labirintul străzilor înguste şi arhitectura clădirilor vechi din Bucureşti îi atrage pe vizitatori să meargă în magazinele de antichităţi, cafenele şi galerii”, notează ea. 

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info