Doar 900 de companii din cele 30.000 aflate anual în insolvenţă reuşesc să îşi salveze businessurile. Speranţa Munteanu, KPMG: ”Rata scăzută de reuşită a planurilor de reorganizare are două motive.”

Autor: Simona Tatu 11.09.2017

În România circa 30.000 de companii intră anual în insolvenţă, însă doar 3% dintre aceste firme reuşesc să îşi reorganizeze businessurile. Moda insolvenţelelor pe piaţa locală a început odată cu anii de criză financiară, atunci când zeci de mii de firme alegeau să intre în incapacitate de plată. În prezent, în contextul creşterii ecomonice, cifrele au început să scadă, însă în continuare unele dintre marile companii sunt în insolvenţă.

„Circa 30.000 de companii intră în insolvenţă pe an în toată ţara, iar din acestea în cazul a 10-15% li se aprobă planurile de reorganizare. Statisticile spun că în România 90-95% din procedurile de insolvenţă se deschid cu intenţia de redresare, în timp ce, din cazurile închise încă nu am depăşit procentul de 3% de reorganizări reuşite“, a spus Speranţa Munteanu, partener al companiei de audit şi consultanţă fiscală KPMG, în cadrul unui eveniment pe tema evaluării insolvenţelor.