Doi antreprenori braşoveni au cumpărat fabrica de medicamente Europharm din Braşov, închisă de britanicii de la GSK la final de 2015. “Negocierile s-au finalizat, am plătit deja avansul."

Autor: Mirabela Tiron 11.09.2017

Doi antreprenori braşoveni, fraţii Nandor Santa (farmacist) şi Attila Santa (economist), care controlează o unitate de producţie de medicamente generice în Braşov, au cumpărat fabrica de medicamente Europharm din Braşov, închisă în decembrie 2015 de britanicii de la GlaxoSmithKline (GSK).

„Negocierile s-au finalizat, am plătit deja avansul şi urmează finalizarea tranzacţiei. Am preluat Europharm prin compania Santa SA.  Nu pot oferi detalii despre valoarea tranzacţiei, avem un contract de confi­denţialitate. Vom oferi informaţii despre planurile noastre peste două săptămâni“, a declarat pentru ZF Nandor Santa, de profesie farmacist. În presa locală din Braşov s-a vehiculat că cei doi fraţi s-au asociat cu grupul indian farmaceutic Orbit pentru preluarea fabricii Europharm, însă Nandor Santa precizează că grupul Orbit nu este implicat în tranzacţie, cu Orbit având doar o colaborare  pe partea de inovare produse farmaceutice. Pe site-ul Orbit nu sunt informaţii legate de rulajul companiei, iar oficialii nu au răspuns solicitării ZF.

Nici reprezentanţii GlaxoSmithKline (GSK) nu au răspuns solicitării ZF până la închiderea ediţiei.