Afacere de familie, predată următoarei generaţii. Farmacia Ardealul, un business de 54 mil. lei, va fi preluată de copiii antreprenorului care a înfiinţat compania

Autor: Georgiana Mihalache 13.09.2017

Farmacia Ardealul, un business înfiinţat în urmă cu 25 de ani în Piatra Neamţ de către farmacistul Ilie Echim, va fi preluată de către copiii antre­prenorului, George Echim şi Anca Leureanu, care se implică deja de mai mulţi ani în dezvoltarea afacerii, într-un mediu în care vechile generaţii renunţă cu greu la businessul lor.

„Mi-au plăcut chestiunile care ţin de sănătate, iar opţiunea a fost legată şi de faptul că meseria de farmacist este o meserie liberală. Nu te legi de un spital, eşti doar tu. De câte ori mă duceam într-un spital, mă izbeam de toate lipsurile care nici acum nu sunt îndepărtate. La farmacie era ordine, curăţenie, disciplină, şi mi-a plăcut mai mult. Mă jucam cu pastilele în vacanţe, când mergeam în farmacie, mâncam vitamina C“, a spus George Echim pentru ZF. El a absolvit Facultatea de Farmacie la Târgu-Mureş în 2003, iar rezidenţiatul de trei ani l-a făcut la Spitalul Judeţean din Târgu-Mureş, după care, din 2007, s-a implicat com­plet în Farmacia Ardealul.